• Je winkelwagen is leeg!

Vuurwerktraditie

ALLEEN ZO BEHOUDEN WIJ DE VUURWERKTRADITIE!

Gratis vuurwerkbril
Bij afhalen van de bestelling krijg je (zolang de voorraad strekt) een gratis vuurwerkbril zodat ook jij kunt blijven genieten van de vuurwerktraditie.

Babypijltjes en Romeinse Kaarsen
Babypijltjes en Romeinse Kaarsen zijn gevaarlijk. Door onoordeelkundig gebruik kunnen ze (oog)letsel veroorzaken. Vuurwerkstunthal.nl is lid van Stichting Behoud Vuurwerktraditie (SBV). Aangesloten importeurs en winkeliers hebben in 2015 besloten geen babypijltjes en Romeinse Kaarsen meer in het assortiment op te nemen. De overheid heeft dit inititiatief overgenomen en import en verkoop is nu officieel verboden in Nederland. In de komende jaren is de verwachting dat de vuurwerkbranche verder het assortiment consumentenvuurwerk onder de loep neemt en mogelijk zullen meer vuurwerkitems, waarvan bekend is dat er onkundig mee wordt omgegaan of mee wordt geëxperimenteerd, uit de handel genomen worden.

Afsteektijden
In Nederland geldt dat alleen op oudjaarsdag tussen 18.00 en 02.00 uur vuurwerk mag worden afgeschoten. Dit draagt bij aan minder overlast op de laatste dag van het jaar. Er zal door de politie streng worden gecontroleerd en opgetreden. De boetes zijn hoog.

Vuurwerkcheck
Vuurwerkstunthal.nl is aangesloten bij Vuurwerkcheck. De winkels verkopen alleen goedgekeurd en veilig consumentenvuurwerk en onze medewerkers weten waar ze het over hebben. 

Illegaal vuurwerk veroorzaakt ernstig letsel!
Illegaal vuurwerk begint steeds meer op oorlogstuig te lijken. Het mag niet zo zijn dat criminelen zich bezig kunnen houden met de distributie van levensgevaarlijke explosieven met blijvend zwaar letsel, schade en overlast als gevolg. Ondertussen wordt door deze ontwikkeling ook nog eens de vuurwerktraditie en de hele legale vuurwerkbranche om zeep geholpen. Stop dit hufterige gedrag bij de bron. Heb jij kennis van handel, transport en opslag van illegaal vuurwerk? Bel de politie via 0900-8844 of meld deze misdaad anoniem bij 0800-7000. Het Openbaar Ministerie deelt steeds vaker forse gevangenisstraffen uit, dus wees gewaarschuwd.

Help schade door vuurwerk te beperken. Meld vuurwerkvandalisme!
Vuurwerk tijdens de jaarwisseling hoort er bij! Gezelligheid met vrienden, vuurwerk en feest. Het recept voor een geslaagde jaarwisseling. Leuk, mooi, spannend en spectaculair al dat sier- en knalmateriaal, maar het zorgt helaas ook voor overlast. Ieder jaar wordt door overmatig drankgebruik, maar ook door illegaal vuurwerk (tegenwoordig lijkend op oorlogstuig), vuurwerkvandalisme of een combinatie daarvan veel schade aangericht aan straatmeubilair, prullenbakken e.d. De kosten van herstel worden (indirect) door u als inwoner van een gemeente betaald. Meld daarom vuurwerkvandalisme.

Welke informatie is belangrijk voor de politie:

  • Lokatie
  • Kenmerken van mogelijke daders (leeftijd, geslacht, lengte, haarkleur, soort en kleur kleding)
  • Eventuele vluchtrichting
  • Omschrijving en/of kenteken van eventueel voertuig
  • Filmfragment of foto met uw smartphone
  • Bel direct 112
  • Geen spoed, wel politie? Bel 0900-8844

ALLEEN ZO BEHOUDEN WIJ DE VUURWERKTRADITIE!